Η πιο γλυκιά… μάγισσα!: σοκολατένιο cupcake με πορτοκαλί επικάλυψη κρέμας
Υλικά ( Για 18-24 cupcake)
Για τα cupcake
1 ¾ φλ. αλεύρι
2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλ. κακάο
1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 ½ κ.γ. baking powder
1 κ.γ. αλάτι
2 αυγά
1 φλ. γάλα
½ φλ. φυτικό λάδι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. νερό, βρασμένο
18-24 καφέ θήκες
18-24 καπέλα της μάγισσας για τα cupcake – Αν επιθυμείτε μπορείτε να προμηθευτείτε μαύρη ζαχαρόπαστα και να φτιάξετε μόνοι σας τα καπέλα της μάγισσας!
Για την επικάλυψη κρέμας
1 φλ. βούτυρο μαλακό
4 φλ. ζάχαρη άχνη
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
Πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής, προαιρετικό
1 κουτάκι τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Τοποθετούμε στις θήκες του ειδικού σκεύους, τις χάρτινες θήκες. Αφήνουμε στο πλάι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και το αλάτι. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ενώνουμε τα δύο μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Κτυπάμε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά, προσθέτοντας σιγά σιγά το ζεστό νερό, συνεχίζοντας το κτύπημα. Θέλουμε να είναι το μείγμα μας λίγο νερουλό. Γεμίζουμε τις θήκες των cupcake με το μείγμα, περίπου μέχρι τα ¾. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βάλουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και βγαίνει καθαρή.
Βγάζουμε τα cupcake από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 10 λεπτά.
Προσεκτικά, μεταφέρουμε τα cupcake κάπου για να κρυώσουν εντελώς.
Για την επικάλυψη κρέμας, σε ένα μπολ, κτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να κτυπάμε.Προσθέτουμε μετά το εκχύλισμα πορτοκαλιού, το πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής -αν χρησιμοποιούμε- και τα κτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε την επικάλυψη κρέμας σε ένα κορνέ με μεγάλο άνοιγμα και διακοσμούμε, αρχίζοντας από τα έξω και καταλήγοντας προς τα μέσα. Πασπαλίζουμε με την τρούφα σοκολάτας, τοποθετούμε την ανάλογη διακόσμηση στα “τρομακτικά” cupcake και απολαμβάνουμε!
Τα τερατάκια: Cupcake βανίλιας με πράσινη επικάλυψη κρέμας
Υλικά (Για 18-24 cupcake)
Για τα cupcake
1 ¾ φλ. αλεύρι
2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 ½ κ.γ. baking powder
1 κ.γ. αλάτι
2 αυγά
1 φλ. γάλα
½ φλ. φυτικό λάδι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. νερό, βρασμένο
Διακοσμητικά τερατάκια
Για την επικάλυψη κρέμας
1 φλ. βούτυρο μαλακό
4 φλ. ζάχαρη άχνη
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κουτάκι τρούφα σοκολάτας, πολύχρωμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Τοποθετούμε στις θήκες του ειδικού σκεύους, τις χάρτινες θήκες. Αφήνουμε στο πλάι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και το αλάτι. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ενώνουμε τα δύο μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Κτυπάμε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά, προσθέτοντας σιγά σιγά το ζεστό νερό, συνεχίζοντας το κτύπημα. Θέλουμε να είναι το μείγμα μας λίγο νερουλό. Γεμίζουμε τις θήκες των cupcake με το μείγμα, περίπου μέχρι τα ¾. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βάλουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και βγαίνει καθαρή.
Βγάζουμε τα cupcake από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 10 λεπτά.
Προσεκτικά, μεταφέρουμε τα cupcake κάπου για να κρυώσουν εντελώς.
Για την επικάλυψη κρέμας, σε ένα μπολ, κτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να κτυπάμε. Τέλος, προσθέτουμε το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα κτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε την επικάλυψη κρέμας σε ένα κορνέ με μεγάλο άνοιγμα και διακοσμούμε, αρχίζοντας από τα έξω και καταλήγοντας προς τα μέσα.
Διακοσμούμε με τα τερατάκια και τα “τρομακτικά” cupcake είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!