300 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. λικέρ αμυγδάλου Amaretto
⅔ φλ.κρέμα γάλακτος με 33-36% λιπαρά
100 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
1 πορτοκάλι, το ξύσμα του
300 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. λικέρ αμυγδάλου Amaretto
⅔ φλ.κρέμα γάλακτος με 33-36% λιπαρά
100 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
1 πορτοκάλι, το ξύσμα του
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο τηγάνι, μαντεμένιο κατά προτίμηση, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά. Όταν ζεσταθεί, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να μαλακώσει και η σοκολάτα να έχει λιώσει. Ανακατεύουμε μέσα το λικέρ αμυγδάλου. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο ή μεχρι να έχει πήξει κάπως.
Με ένα κουταλάκι- μεζούρα (ή με ένα κουτάλι παγωτού) τοποθετούμε μπαλίτσες από το μείγμα της σοκολάτας πάνω στη λαδόκολλα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ακολούθως, βγάζουμε το ταψί και πλάθουμε τις μπαλίτσες σε τρουφάκια. Τοποθετούμε ένα ένα τα τρουφάκια μέσα στο μπολ με τα αμύγδαλα και τα καλύπτουμε μέχρι να καλυφθούν. Ακολούθως πασπαλίζουμε το καθένα με το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα φυλάμε σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.