400 γρ. φιλέτα σολομού
350 γρ. σπαγγέτι
300 γρ. κατεψυγμένα μπιζέλια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
100 ml crème fraiche ή sour cream, light
1 χούφτα μαϊντανό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 λεμόνι, ο χυμός του
400 γρ. φιλέτα σολομού
350 γρ. σπαγγέτι
300 γρ. κατεψυγμένα μπιζέλια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
100 ml crème fraiche ή sour cream, light
1 χούφτα μαϊντανό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 λεμόνι, ο χυμός του
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, μέχρι τη μέση. Όταν το νερό βράσει, ρίχνουμε τα σπαγγέτι μέσα και ψήνουμε μέχρι να γίνουν al dente ή σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί.
Καθώς ψήνεται το σπαγγέτι, κόβουμε το σολομό σε κύβους. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το σολομό. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ο σολομός αλλά να διατηρεί την υγρασία του.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μπιζέλια, την crème fraiche/sour cream και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για ακόμα 2 λεπτά. Προσθέτουμε το πιπέρι και το χυμό λεμονιού, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Όταν το σπαγγέτι έχει ψηθεί, πετάμε το νερό και προσθέτουμε το σπαγγέτι στο τηγάνι με την σάλτσα. Ανακατεύουμε ελαφρώς το σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.