Παγιδάκια στη σχάρα με πράσινη σάλτσα τσιμιτσούρι

18 Μαρτίου 2024
linkedin
Μερίδες
4-5
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
150'
Υλικά
  • 1 κιλό αρνίσια παγιδάκια
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι (Chimichurri Sauce)

  • ½ φλ. (25γρ.) κόλιαντρο ψιλοκομμένο 
  • ½ φλ. (25γρ.) μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. (25γρ.) φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. (50γρ.) φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. (115ml) ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά (10ml) ξύδι
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • 1 φρέσκα πιπεριά τσίλι χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένη ή ½ κουταλάκι αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
  • 1 κουταλάκι (8γρ.) αλάτι
Εκτέλεση

Περιχύνουμε τα παγιδάκια με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ, σκεπάζοντάς τα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετώντας τα στο ψυγείο. Όταν θα τα ψήσουμε τα βγάζουμε από το ψυγείο για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. 
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα τσιμιτσούρι: Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ψήσουμε τα παγιδάκια. 
Βάζουμε ένα τηγάνι σχάρα στη φωτιά ή ανάβουμε τα κάρβουνα. Ψήνουμε τα παγιδάκια για 8-10 λεπτά σε μέτρια καυτό τηγάνι ή στα κάρβουνα μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. 
Σερβίρουμε τα παγιδάκια ζεστά, απλώνοντας επάνω λίγη από την πικάντικη σάλτσα τσιμιτσούρι, που μας έρχεται από την Αργεντινή. 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές