Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.
Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2’-3’. Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το κακάο, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαρη και να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε το αβγό και τον κρόκο πάντα χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3 - 4 λεπτά.
Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο -λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1’. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας. Με ένα κουτάλι αφήνουμε κουταλιά - κουταλιά από το μείγμα στη λαδόκολλα, αφήνοντας 3-4 εκ. κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο). Ψήνουμε για περίπου 15’ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή.
Αφού ψηθούν με προσοχή – πρέπει να είναι ακόμη μαλακά – τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.