Εμείς στην Κύπρο, το λουβί το τρώμε με λάχανα ή κολοκύθι, προσθέτοντας λίγη ντομάτα και τόνο. Στις νότιες πολιτείες των Η.Π.Α, το χρησιμοποιούν ως βασικό συστατικό για να φτιάξουν αυτή τη χορταστική και πολύ υγιεινή, ανοιξιάτικη σαλάτα.
Υλικά ( Για 6 μερίδες)
1 κιλό λουβί, ψημένο και στραγγισμένο
500 γρ. καλαμπόκι από κονσέρβα
250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο, μαγειρεμένο
2 κλωνάρια σέλινο, κομμένο
1 πράσινο πιπέρι, χωρίς σπόρια, κομμένο σε κυβάκια
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε κύβους
1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. νερό
2 κ.σ. χυμός λεμόνι ή ξύδι
¼ φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. μαϊντανός σε σκόνη
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Συνδυάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το λάδι, το πιπέρι και το λεμόνι ή το ξύδι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.