Burger

24 Ιανουαρίου 2022
linkedin
Μερίδες
2
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
30 λεπτά
Υλικά

250 γρ. βοδινό κιμά
1 ντομάτα
Αγγουράκι ξυδάτο
Ψωμί για burger
2 φύλλα μαρούλι 
50 γρ. τυρί cheddar, πορτοκαλί τριμμένο
Για τη σος
100 γρ. μαγιονέζα
20 γρ. μουστάρδα γαλλική 
30 γρ. κέτσαπ
1 κ.σ. worcestershire sauce

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζουμε το μοσχαρίσιο κιμά και προσθέτουμε μέσα τη μουστάρδα, τη worcestershire sauce, την τριμμένη ντομάτα, αλάτι , πιπέρι και ζυμώνουμε.
2. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά να σφίξει και πλάθουμε σε μπάλες των 200 γρ.
3. Σ’ ένα καυτό τηγάνι προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ηλιέλαιο και ψήνουμε το ψωμάκι burger και από τις 2 πλευρές. Βάζουμε από πάνω το τυρί για να λιώσει.
4. Τοποθετούμε το burger σ’ ένα ταψάκι το οποίο έχουμε λαδώσει και δίνουμε χρώμα στο ψωμάκι.
5. Αναμιγνύουμε σ’ ένα μπολ τα υλικά για τη σος και φτιάχνουμε τη σάλτσα για το burger.
6. Αλείφουμε τη σάλτσα και στις 2 μεριές από το ψωμί.
7. Τοποθετούμε πάνω στη βάση του ψωμιού το μαρούλι και τη λεπτοκομμένη ντομάτα . 
8. Από πάνω τοποθετούμε το ψωμάκι burger. 
9. Στη συνέχεια βάζουμε τις πίκλες και κλείνουμε με το 2ο κομμάτι από το ψωμί.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές