Ξεπλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε στη μέση και μετά σε 4 ή 6 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος τους. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε και τις αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να κατεβάζουν ζουμί οι φράουλες και είναι αυτό που θα μαλακώσει το τσουρέκι.
Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και μετά σε 6-8 κύβους, ανάλογα με το μέγεθος του τσουρεκιού.
Σε ένα μπολ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάτε στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, 5-6 λεπτά περίπου. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το τυρί κρέμα και το στραγγιστό γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
Σε μία ωραία πιατέλα σερβιρίσματος με πόδι, βάζουμε τα μισά κομμάτια από το τσουρέκι. Από πάνω βάζουμε το 1/3 από τις φράουλες και μπόλικη από τη σάλτσα τους, να πάει σε όλο το τσουρέκι. Αν θέλουμε βάζουμε και χοντροκομμένα χαλεπιανά. Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας. Μετά, κάνουμε ακόμα μία στρώση από τα υλικά και τελειώνουμε με κρέμα, χαλεπιανά και φράουλες. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει για 3-4 ώρες και μετά να σερβίρουμε. Αν θα κεράσουμε το τράιφολ, την επόμενη μέρα, τότε τις φράουλες και τα χαλεπιανά στην επιφάνεια του γλυκού τα βάζουμε την τελευταία στιγμή.