Δύο μέρες πριν φτιάξουμε τη συνταγή τρίβουμε το τυρί στη λεπτή μεριά του τρίφτη και το απλώνουμε σε ένα δίσκο με πετσέτα και το βάζουμε στο ψυγείο για να «στεγνώσει». Εναλλακτικά, το τρίβουμε 12 ώρες πριν και το απλώνουμε σε σκιερό μέρος καλύπτοντάς το με τούλι για να στεγνώσει.
Για τη ζύμη:
- Σε ένα μπολ ή στο μίξερ, βάζουμε το αλεύρι, το μαστίχα, το μέχλεπι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το φυτικό βούτυρο και ρυζιάζουμε. Δηλαδή, τρίβουμε με τις παλάμες μας μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα.
- Ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ και λίγο – λίγο το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 30-60 λεπτά.
Για τη γέμιση:
- Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί φλαούνας, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαστίχα και τρίβουμε καλά για να πάνε όλα τα αρώματα στο τυρί και το αλεύρι. Προσθέτουμε το φρέσκο δυόσμο, τα σταφιδάκια και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα αυγά και ζυμώνουμε καλά.
- Παίρνουμε τη μισή ζύμη (500γρ.) και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο 30Χ35εκ.
- Απλώνουμε επάνω τη μισή ποσότητα από τη γέμιση (600γρ.) προσέχοντας να βάλουμε 2 εκ. πιο κάτω από το κλείσιμο.
- Βάζουμε γέμιση και στις άκριες δεξιά και αριστερά για να είναι ομοιόμορφα τα rolls μας.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σχετικά σφικτά και ρολάρουμε να κλείσει καλά. Κόβουμε σε 12 κομμάτια των 2,5-3 εκ. περίπου.
- Τα απλώνουμε με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.