Ζελέ σαμπάνιας με μανταρίνι και ρόδι για γούρι (σερβίρει 6)

03 Δεκεμβρίου 2014
Το Νέο Έτος θα αρχινήσει με τον καλύτερο τρόπο, με αυτό το εκλεπτυσμένο ζελέ σαμπάνιας. Oh how bubbly!
 
Θα χρειαστείτε:
4-5 μανταρίνια
500 ml. σαμπάνια (2 κούπες περίπου)
3 φύλλα ζελατίνης
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κούπα σπόρια από ρόδι
 
Πάμε…
Ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια κι αφαιρούμε όσο μπορούμε τις λευκές ίνες. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις φετούλες σε μικρότερα κομμάτια, όσο μπορούμε χωρίς να χαθεί ο χυμός των μανταρινιών. Σε ένα μπολάκι με κρύο νερό, μουσκεύουμε τη ζελατίνη για 5’. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα της σαμπάνιας μαζί με τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα, να διαλυθούν καλά οι κόκκοι. Στύβουμε με τα χέρια τα φύλλα της ζελατίνης και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με προσοχή να μην πιτσιλίσει, έως ότου διαλυθεί τελείως η ζελατίνη. Χύνουμε και την υπόλοιπη σαμπάνια στο μείγμα κι ανακατεύουμε μερικές γύρες. 
 
Μοιράζουμε τα κομμάτια των μανταρινιών σε μπολάκια ή ψηλά ποτήρια της σαμπάνιας, για πιο χλιδάτο αποτέλεσμα, προσθέτουμε και τα σπόρια από το ρόδι και καλύπτουμε με το μείγμα της σαμπάνιας, που έχει κρυώσει λιγάκι. Τοποθετούμε τα ποτήρια ή τα μπολ στο ψυγείο για 3’-4’ ώρες, έως ότου σταθεροποιηθεί τελείως το ζελέ. Σερβίρουμε με… παγωμένη σαμπάνια! Cheers. 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές