Εύκολα, λαχταριστά σνίτσελ

06 Νοεμβρίου 2014
Μπορεί να έχουμε συνηθίσει τα σνίτσελ τηγανισμένα, σας διαβεβαιώνουμε ωστόσο πως ψήνοντάς τα στον φούρνο είναι εξίσου λαχταριστά. Η συνταγή που σας προτείνουμε μάλιστα είναι πανεύκολη, ελαφριά και προπαντός λερώνουμε μόνο δύο σκεύη... 
 
Θα χρειαστείτε
 
6 χοιρινά σνίτσελ 
1 μεσαίο γιαούρτι 2% λιπαρά
1 μεγ. ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά
300 γρ. Cheddar Mild, χονδροτριμμένο
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
 
 
Πάμε...
 
Λαδώνουμε ελαφρώς τη λαμαρίνα του φούρνου με τη βοήθεια πινέλου. Ακολούθως, λαδώνουμε τα σνίτσελ και από τις δύο μεριές με τη βοήθεια του πινέλου και τα τοποθετούμε σε σειρά στη λαμαρίνα. Τα αλατοπιπερώνουμε και μετά τα πασπαλίζουμε με πάπρικα και από τις δύο πλευρές. (προσοχή: το αλάτι με μέτρο).
 
Σε ένα μεγάλο κυλινδρικό δοχείο (ή μεγάλο ποτήρι) ανακατεύουμε με τη βοήθεια του αναδευτήρα φραπέ, το γιαούρτι με το γάλα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Περιχύνουμε τα σνίτσελ με την κρέμα. Τελειώνοντας απλώνουμε το τριμμένο μας τυρί στα σνίτσελ.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά (περίπου 40' είναι αρκετά, φυσικά αυτό εξαρτάται βέβαια και από τον φούρνο). Μόλις ψηθούν είναι καλό να τα σερβίρουμε αμέσως.
 
Συνοδεύεται πολύ καλά με βραστό αρακά, καλαμπόκι ή φασολάκι. Αν μάλιστα δεν τα στεγνώσουμε τελείως τα σνίτσελ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ζουμάκι τους σαν σαλτσούλα για τα λαχανικά μας. Τους ταιριάζει πολύ. 
 
Tip: Αν θέλουμε να τα κάνουμε πιο light τότε αντικαθιστούμε το τυρί της συνταγή μας, με ένα αντίστοιχο με χαμηλότερα λιπαρά! 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές