Βελουτέ σούπα κολοκύθας με μους γιαουρτιού

21 Οκτωβρίου 2014
Γίνεται να γιορτάσουμε Halloween χωρίς την αρμόζουσα σουπίτσα; Τσου.
Εντάξει. Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μια απλή σούπα κίτρινης κολοκύθας, αλλά δεν θα είχε την ίδια χάρη. Ανεβάσαμε λοιπόν λιγάκι το επίπεδο και την επιτυχία του πιάτου. Τολμήστε το!
 
Θα χρειαστείτε:
για τη σούπα:
1½ κιλό κίτρινη κολοκύθα
1 μεγάλη πατάτα
1 πράσο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμό βοδινού
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
για τη μους γιαουρτιού:
½ κούπα κρέμα γάλακτος
½ κούπα γιαούρτι
2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
 
Πάμε…
Αφού καθαρίσουμε την κολοκύθα σε περίπτωση που έχει ίνες και σπόρια, την κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές. Ξεφλουδίζουμε την πατάτα και την τεμαχίζουμε σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε και το πράσο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα λαχανικά που μόλις ετοιμάσαμε. Τα σοτάρουμε για 5’ και ρίχνουμε το ζωμό και τα μπαχάρια μας. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα κι αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 30’. Το μείγμα θα πρέπει να έχει μαλακώσει. Το περνάμε με προσοχή στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε.
Για τη μους: Με μιξεράκι χειρός χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει παχύρρευστη και προσθέτουμε το γιαούρτι κι αν θέλουμε το σχοινόπρασο. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. 
Σερβίρουμε τη σούπα μας πολύ ζεστή σε βαθιά πιάτα κι από πάνω προσθέτουμε μια γερή κουταλιά από τη μους του γιαουρτιού, να δροσίσει τη γεύση. 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές