Pasta, αλλά...light!

23 Ιανουαρίου 2015
Το να προσέχουμε τη διατροφή μας δεν σημαίνει απαραίτητα και ανούσια γεύματα. Απόδειξη η μακαρονάδα Gobolino αλά κρεμ, που είναι και ελαφριά, αλλά και ιδανική για όσους είναι vegetarian, νηστεύουν ή απλώς είναι καλοφαγάδες!
 
Θα χρειαστείτε
1 πακέτο μακαρόνια ολικής αλέσεως
1 πακέτο κρέμα γάλακτος από σόγια 
3 πιπεριές (κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη) κομμένες σε μπαστουνάκια
1/2 κουτί μανιτάρια φρέσκα (κομμένα σε φέτες)
3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
αλάτι
πιπέρι λευκό
 
Πάμε...
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και πριν τα στραγγίσουμε κρατάμε 1-2 φλιτζάνια απ' το νερό τους.
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το σκόρδο κι αντί για λάδι, μισό φλιτζάνι νερό (απ' αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια).
Ανακατεύουμε και πριν εξατμιστεί το νερό, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την οποία αν χρειαστεί αραιώνουμε με το νερό των μακαρονιών.
Ρίχνουμε λευκό πιπέρι κι αδειάζουμε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύουμε, σερβίρουμε και... καλή όρεξη!
 
Tip
Σ' αυτή τη συνταγή ταιριάζει υπέροχα ο κρόκος Κοζάνης... Τον ρίχνουμε λοιπόν στην κρέμα πριν το πιπέρι...
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές