Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι και σκόρδο. Ψήνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το κρέας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Όταν γίνει αυτό από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο ζεστό νερό για για να μισοκαλυφθούν τα υλικά. Βράζουμε για 15 λεπτά. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε όλα τα υλικά, κρεμμύδι, σκόρδο, βοδινό και τους χυμούς του, ελαιόλαδο, τριμμένη ντομάτα, πάστα ντομάτας, κανέλα, ζάχαρη και λίγο ζεστό νερό να τα καλύψει. Τα ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο. Θα χρειαστεί περίπου 1- 1 ½ ώρα ψησίματος για να μαλακώσει το κρέας. Τσεκάρουμε μόλις περάσουν τα πρώτα 50 λεπτά. Όταν το κρέας έχει μαλακώσει, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε κατά φάσεις. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί. Το κριθαράκι θα ψηθεί σε περίπου 15 λεπτά. Όταν ψηθεί, σερβίρουμε την κάθε μερίδα με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω.