Σε ένα τηγάνι μετρίου μεγέθους, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε τις γαρίδες, το σκόρδο και το λευκό κρασί για πέντε λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες.
Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε στο πλάι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε το σπαγγέτι και ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να γίνει αλ ντέντε. Στραγγίζουμε.
Καθώς ψήνεται το σπαγγέτι, στο τηγάνι με το κρασί και τα άλλα υλικά, ψήνουμε σε μέτρια φωτιά τις ντομάτες με την υπόλοιπη 1 κουταλιά ελαιόλαδο, ρίγανη και βασιλικό μέχρι να μαλακώσουν, για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε το σπαγγέτι με τις γαρίδες, τη σάλτσα ντομάτας και τη φέτα.
Η φέτα θα λιώσει ελαφρώς. Σερβίρουμε.