Σαλάτα νισουάζ με σαρδέλες κονσέρβα, with a twist

20 Νοεμβρίου 2015
Και yummy και healthy! Αυτό είναι.
 
Λένε ότι η σαλάτα νισουάζ δεν επιδέχεται παρεμβάσεις, μια και είναι κλασικό πιάτο. Λάθος! Αν και προέρχεται από τη Νότια Γαλλία, εμείς αποφασίσαμε να την κάνουμε… κυπριακή. Σαλάτα νισουάζ λοιπόν with a twist. Κι άστους να λένε!
 
Θα χρειαστούμε: 
 
1 συσκευασία σαρδελάκια σε ελαιόλαδο
 
2 πατάτες
 
1-2 φρέσκιες ντομάτες
 
1 κρεμμύδι
 
2 αβγά
 
200 γρ. ψητά φασόλια σε σάλτσα ντομάτας 
 
150 γρ. καλαμπόκι
 
2 κ.σ. ελαιόλαδο
 
αλάτι, πιπέρι
 
Πάμε…
 
Σε ένα μεγάλο μπρίκι ή κατσαρολάκι, βράζουμε μέσα σε μπόλικο αλατόνερο σφιχτά τα αβγά για περίπου 10’-12’ από το σημείο βρασμού. Κατόπιν τα ξεφλουδίζουμε κάτω από κρύο, τρεχούμενο νερό και τα κόβουμε σε φετούλες. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώσουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε κυβάκια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30’. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία τους.
 
Ξεφλουδίζουμε με προσοχή το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Σαπουνίζουμε εξωτερικά τις ντομάτες, τις ξεβγάζουμε πολύ καλά και τις κόβουμε σε φέτες, όσο χοντρές ή λεπτές τις θέλουμε. 
 
Σε μια σαλατιέρα ή σε ατομικά μπολάκια προσθέτουμε τα σαρδελάκια μας, μαζί με τις ντομάτες και το κρεμμύδι, τις πατάτες και τα αβγά. Προσθέτουμε στραγγισμένο το καλαμπόκι και τα ψητά φασόλια με τη σάλτσα
ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τη χορταστική σαλάτα μας με ελάχιστο ελαιόλαδο, ίσα-ίσα να ανακατέψουμε ελαφρώς τα υλικά μας. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε κάπαρη αλλά και μερικά φύλλα μαρουλιού στη σαλάτα νισουάζ μας ή να χρησιμοποιήσουμε αγκαλιές από φύλλα μαρουλιού σαν φωλιές για τη σαλάτα. 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές