Θράψαλα ζουμερά & crispy με μοτσαρέλα!

10 Νοεμβρίου 2015
Θαλασσένιος, υγιεινός και πρωτότυπος μεζές για το οικογενειακό τραπέζι
 
Θα χρειαστούμε: (για 2-4 μερίδες)
 
1 κιλό θράψαλα (κατεψυγμένα)
 
χοντρό αλάτι
 
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας
 
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
 
Πιπέρι
 
βασιλικός
 
θυμάρι
 
180γρ.-200γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
 
Πάμε…
 
Ξεπαγώνουμε τις ροδέλες μας σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρούμε στη συσκευασία. Ξεπλένουμε καλά τα θράψαλα και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μεγάλο ταψί ή στο πυρέξ, αραδιάζουμε δίπλα-δίπλα τις ροδέλες και τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Σε ένα μπολ, αδειάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μας, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα καρυκεύματα με τα μυρωδικά μας: πιπεράκι, θυμάρι και βασιλικό.
 
Ανακατεύουμε πρόχειρα με ένα κουτάλι. Κόβουμε την μοτσαρέλα σε λεπτές τετράγωνες φέτες, σαν μαξιλαράκια. Σκεπάζουμε με αυτά, την κάθε ροδέλα του θράψαλου, ούτως ώστε το τυρί να καλύψει και την τρύπα της ροδέλας. Γεμίζουμε την κάθε φωλίτσα με το μείγμα της ντομάτας που ετοιμάσαμε.
 
Ψήνουμε τα θράψαλα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για περίπου 12’-14’ ή μέχρι τα θαλασσινά μας να πάρουν ένα ευχάριστο χρυσαφένιο χρώμα και να έχουν γίνει τραγανά στην επιφάνειά τους. Η μοτσαρέλα θα έρθει να λιώσει, κάνοντας το θαλασσινό τραγανό στην επιφάνεια και ζουμερό στην μπουκιά του! Συνοδεύστε με άφθονη παγωμένη μπύρα. Εξαίρετος μεζές!
 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές