Ζαχαρωμένα μήλα σαν πελώρια γλειφιτζούρια

18 Νοεμβρίου 2015
Γρήγορα toffee apples με ακαταμάχητη καραμέλα βουτύρου... τα δαγκώνεις και πετάς από ευτυχία!
 
Θα χρειαστούμε: (για 8 κομμάτια)
 
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
 
300 γρ. ζάχαρη
 
4 κ.σ. νερό
 
8 ώριμα κόκκινα μήλα
 
Πάμε…
 
Καταρχήν φωνάζουμε τα παιδιά μας να συμμετάσχουν σε αυτή την σούπερ εύκολη και διασκεδαστική εμπειρία. Πάμε να ετοιμάσουμε την καραμέλα βουτύρου, μέσα στην οποία θα… ντιπάρουμε τα γινωμένα μηλαράκια μας. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και δίνουμε γκάζι στη φωτιά, να βράσει καλά το μείγμα μας. Ανακατεύουμε να διαλυθούν οι κόκκοι της ζάχαρης με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, ώστε να είναι γυαλιστερό το μείγμα και να μη ζαχαρώσει. Μέσα σε 7’-10’, η καραμέλα βουτύρου θα είναι πανέτοιμη. 
 
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα μήλα μας (με τη φλούδα). Τα τρυπάμε (από την κορυφή τους) με ένα πιρούνι ή καλαμάκια (πλαστικά ή ξύλινα) και βουτάμε τα μήλα γενναιόδωρα και με θράσος μες στο toffee. Αφού τα λούσουμε καλά-καλά, τα αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας που έχουμε στρώσει πάνω στον πάγκο μας ή σε μια πιατέλα, να στεγνώσουν. Καταβροχθίζουμε λαίμαργα!
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές