Φτιάχνοντας τον τέλειο Παγωμένο Καφέ (φίλτρου)

07 Οκτωβρίου 2015
Συμπυκνωμένος αρωματικός καφές με 67% λιγότερη οξύτητα
 
Θα χρειαστούμε: 
9 κ.σ. καλής ποιότητας γαλλικό καφέ
9 κούπες νερό
1 φίλτρο καφέ ή απορροφητικό χαρτί κουζίνας
2-3 παγάκια
 
Πάμε…
Σε μια καράφα προσθέτουμε τον καφέ, τον οποίο περιχύνουμε με κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου νερό. Όσο πιο αρωματικός ή βαρύς ο καφές της επιλογής μας, τόσο πιο πλούσια θα είναι η τελική γεύση του συμπυκνωμένου ροφήματος. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο ή πλαστικό σακουλάκι την καράφα μας και την αφήνουμε για 1 ολόκληρο βράδυ σε δροσερό μέρος, να «τραβήξει» το νερό την καφεΐνη και τα αρώματα των κόκκων και να ομογενοποιηθούν οι πρώτες ύλες μας. 
 
Στο επόμενο βήμα, πρέπει να διαχωρίσουμε τον καφέ από τους κόκκους που δεν κατάφεραν να διαλυθούν. Παίρνουμε μία καινούργια καθαρή κανάτα. Στερεώνουμε στο στόμιο της κανάτας μας ένα σουρωτήρι, μέσα στο οποίο τοποθετούμε είτε ένα φίλτρο καφέ είτε δύο φύλλα απορροφητικού χαρτιού κουζίνας, μαζί. Μεταγγίζουμε τον καφέ μας, από τη μία καράφα στην άλλη, με προσοχή. Το αποτέλεσμα που παίρνουμε είναι ένας συμπυκνωμένος καφές, με πλούσια, γεμάτη, έντονη γεύση χωρίς την πικρίλα ή οξύτητα που προκύπτει όταν βράζουμε τον γαλλικό με καυτό νερό.
 
Για το σερβίρισμα: Χύνουμε σε ένα ποτήρι με 2-3 παγάκια 1 μέρος από τον συμπυκνωμένο μας καφέ (δηλαδή περίπου –αναλόγως και το ποτήρι μας- 2 δάχτυλα) και συμπληρώνουμε με κρύο νερό ή/και γάλα. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε ζάχαρη, ανακατεύοντας μετά καλά.
 
Τα METRO έχουν μεγάλη ποικιλία αλλά και προσφορές όλο το χρόνο και στους καφέδες. Ανακάλυψε τον δικό σου… τύπο!
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές