Σπαγγετίνι με τόνο και ουζάκι. Το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ...

10 Σεπτεμβρίου 2015
Ψάχνεις μια εύκολη συνταγή που μπορεί να γίνει σε χρόνο μηδέν; Αυτή η συνταγή είναι για σένα! Μια εναλλακτική μακαρονάδα με τόνο και ουζάκι που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
 
Θα χρειαστούμε: (για 5 μερίδες)
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 κούπας ούζο
800 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
1-2 κ.σ. κάππαρη, προαιρετικά
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
500 γρ. σπαγγετίνι (ή άλλο τύπο ζυμαρικού)
400 γρ. τόνος κονσέρβα σε νερό
 
Πάμε…
Σε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεσταίνουμε καλά το λάδι να κάψει και με προσοχή προσθέτουμε λίγα-λίγα τα κρεμμυδάκια μας, ψιλοκομμένα. Τα αφήνουμε να γυαλίσουν ομοιόμορφα, για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο κι αφήνουμε το κρεμμυδάκι να «τραβήξει» το αλκοόλ για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι μας τις ντομάτες και την κάππαρη, αν θέλουμε. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, ανακατεύουμε μια γύρα κι αφήνουμε τα υλικά μας να σιγοβράσουν για περίπου 10’, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα. Πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και τέλος, τον μαϊντανό.
 
Σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά μας, συνολικά 2’ λιγότερα από όσο αναγράφει η συσκευασία τους. Χωρίς να σουρώσουμε, μεταφέρουμε με τη λαβίδα τα ζυμαρικά μας από το ένα σκεύος στο άλλο, ανακατεύουμε να γίνουν ένα με τη σάλτσα και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. Πριν σερβίρουμε, στραγγίζουμε καλά τον τόνο από το νερό και τον θρυμματίζουμε πάνω από τα ζυμαρικά μας. Αν θέλουμε ανακατεύουμε να πάει παντού η γεύση.
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές