Παιδιά & Κατοικίδια: Τρυφερή Συμβίωση

15 Σεπτεμβρίου 2015
Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία των παιδιών μας, για να βάλουμε στη ζωή τους κατοικίδιο;
 
Τα παιδιά, ήδη από πολύ μικρή ηλικία, συνήθως παρακαλάνε τους γονείς τους για ένα ζωάκι στο σπίτι. Κι ενώ αυτή η σχέση μπορεί να αποδειχτεί ιδιαιτέρως τρυφερή και σημαντική, θα πρέπει να προσμετρήσουμε την ικανότητα των παιδιών να φροντίσουν τα κατοικίδια αλλά κυρίως, την υγεία των μικρών μας. 
 
Το ανοσοποιητικό σύστημα των θησαυρών μας αρχίζει να ενισχύεται από τον 6ο μήνα της ζωής τους κι έπειτα. Άρα, αυτή είναι μια ασφαλής ηλικία, ώστε να βάλουμε στο σπίτι μια γάτα ή ένα σκύλο. Φυσικά, όμως, θα πρέπει με μεγάλη συνέπεια να πηγαίνουμε τα ζωάκια στον κτηνίατρο για τον κατάλληλο εμβολιασμό και την αποπαρασίτωσή τους. 
 
Μετά τον 4ο χρόνο της ζωής τους, τα παιδιά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται καλύτερα τον κοινωνικό τους ρόλο -βοηθά πολύ το νηπιαγωγείο σε αυτό-, αλλά και την ευθύνη που έχουν απέναντι στα ζώα, όσον αφορά τη φροντίδα τους. Είναι σημαντικό τα ζωάκια να μπαίνουν στο σπίτι όταν είναι μικρά, ώστε να μεγαλώνουν παράλληλα με τα παιδιά και να μοιράζονται εμπειρίες. Άλλωστε αυτή είναι μια αμφίδρομη σχέση αγάπης. Εάν σκέφτεστε να πάρετε έναν μεγαλόσωμο σκύλο, λάβετε υπόψη σας πως τα παιδιά θα μπορέσουν να τον φροντίσουν αφού συμπληρώσουν τον 10ο χρόνο ζωής τους.
 
Info:
Κατά μέσο όρο, οι υγιείς σκύλοι ζουν 12-15 χρόνια, ενώ οι υγιείς γάτες 15 έτη 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές