Σορμπέ καρπούζι με μόνο 3 υλικά

05 Αυγούστου 2015
Αν ψάχνετε για μια απολαυστική συνταγή που να ᾽χει τη γεύση του καλοκαιριού, να ᾽ναι light, δροσιστική και να γίνεται στο άψε σβήσε τότε ρίξτε μια ματιά στη συνταγή για σορμπέ καρπούζι που σας προτείνουμε. Άστε που το καρπούζι φημίζεται για την αντιοξειδωτική του δράση, αλλά και για την χαμηλή θερμιδική του αξία που το κάνει κατάλληλο για δίαιτα...
 
Θα χρειαστούμε:
700 γρ. σάρκα ώριμου καρπουζιού χωρίς κουκούτσια 
100 γρ. μαύρη ζάχαρη 
 3-4 κουταλιές φυσικό χυμό λεμονιού 
 
Πάμε...
Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και συγκεντρώνουμε το χυμό του σε ένα μπολ. Ακολούθως, βάζουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Χτυπάμε τα κομμάτια του καρπουζιού στο μίξερ μαζί με το μείγμα κρύου σιροπιού και του χυμού λεμονιού που ετοιμάσαμε προηγουμένως. 
 
Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, τοποθετούμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στη κατάψυξη για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, το βγάζουμε και το ανακατεύουμε. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία 6 – 7 φορές κάθε περίπου 30 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να πήξει ομοιόμορφα. Εναλλακτικά, μπορούμε να συνεχίσουμε με τη παγωτομηχανή μας, αν έχουμε, ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσεις του κατασκευαστή. 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές