Σακούλες κάτω από μάτια; Αποχαιρετίστε τις!

09 Ιουλίου 2015
Μικρά μυστικά για να αποφύγουμε τις σακούλες που υποδηλώνουν… πως μεγαλώνουμε!
 
Ναι, ναι, είναι πάντοτε δύσκολο ακόμη και σκληρό το να μεγαλώνεις. Άκαρδε Χρόνε… Οι σακούλες που σχηματίζονται κάτω από τα μάτια μας υποδηλώνουν πως τα χρόνια περνούν. Οι ιστοί και κάποιοι μύες στην περιοχή των ματιών μας αποδυναμώνονται και το λίπος που υπάρχει στα μάτια μεταφέρεται, πέφτει στο κάτω μέρος προκαλώντας αυτό το πρήξιμο. Υπάρχουν 9 μικρά μυστικά που, αν τα ακολουθήσουμε, είναι ικανά να μας κερδίσουν χρόνο, καθιστώντας την εμφάνιση των… σακουλών πιο ήπια. Μην αποθαρρύνεστε όμως. Οι ρυτίδες και τα σημάδια του Χρόνου, είναι γοητεία και όσοι δεν το βλέπουν… κακό του κεφαλιού τους!
 
1. Προστατέψτε τα μάτια σας από την έκθεση στον ήλιο, φορώντας αντηλιακό στο πρόσωπο και καλής ποιότητας, απορροφητικά γυαλιά ηλίου.
 
2. Περιποιηθείτε την περιοχή γύρω από τα μάτια με ειδικές ενυδατικές κρέμες ματιών. Προτιμήστε όσες περιέχουν ρετινόλη. 
 
3. Ποτέ μα ποτέ μην πέσετε για ύπνο χωρίς να αφαιρέσετε πρώτα το μακιγιάζ σας και μετά, να ξεπλύνετε/σαπουνίσετε καλά το πρόσωπό σας. 
 
4. Συνήθως οι αλλεργίες συνοδεύονται και από πρησμένα μάτια. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας: είναι πιθανό, το φάρμακο που παίρνετε κατά της ανοιξιάτικης αλλεργίας και της καταρροής, να μειώσει το πρήξιμο.
 
5. Όταν κοιμόμαστε στο πλάι, λόγω βαρύτητας, συσσωρεύονται τα υγρά κάτω από τα μάτια. Δοκιμάστε μια άλλη στάση (π.χ. ανάσκελα) ή προσθέστε ένα ακόμη μαξιλάρι αν αυτό που χρησιμοποιείτε είναι πολύ επίπεδο.
 
6. Πιείτε αλλά με μέτρο. Το αλκοόλ αφυδατώνει την επιδερμίδα κι αποδυναμώνει τον ιστό γύρω από τα μάτια. Αν πιείτε λιγάκι παραπάνω, εξισορροπήστε την κατανάλωση με μπόλικο νερό. Ο κανόνας λέει πως πρέπει να καταναλώνουμε όσο αλκοόλ τόσο νερό!
 
7. Να ένας ακόμη καλός λόγος για να κόψετε το κάπνισμα. Το τσιγάρο στεγνώνει κι αποδυναμώνει τους μύες των ματιών. 
 
8. Μειώστε την κατανάλωση άλατος
 
9. Ανακουφίστε τα κουρασμένα ή πρησμένα μάτια, φορώντας ειδικές μάσκες ματιών που μπαίνουν στο ψυγείο και την κατάψυξη. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε παγωμένες φέτες αγγουριού ή φακελάκια τσαγιού!
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές