Υπέροχα fajitas κοτόπουλο με ρύζι

23 Μαΐου 2015
Τώρα που άρχισε ο καιρός να ζεσταίνει και οι βραδιές έγιναν πιο γλυκές, φέρτε τις εξωτικές γεύσεις του Μεξικού στο σπίτι σας με μια απλή, αλλά απολαυστική συνταγή. Μια εύκολη λύση για τις καθημερινές όπου το κοτόπουλο αναβαθμίζεται με την ντελικάτη γεύση από τις χρωματιστές πιπεριές και την εξωτική χροιά της πάπρικας, το ευωδιαστό ρύζι και τις θεϊκές μεξικάνικες πίτες. Δοκιμάστε την και θα μπει σίγουρα στο εβδομαδιαίο μενού σας.
 
Θα χρειαστείτε...
 
2 στήθη κοτόπουλου
1 πακέτο μεξικάνικες πίτες
1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κούπα τριμμένη ντομάτα
3 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
2 πρέζες ρίγανη
Αλάτι
Ελάχιστο πιπέρι
 
Συνοδευτικά
 
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
Ρύζι μακρύκοκκο
Sour Cream 
Γουακαμόλε
 
Πάμε...
Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και μόλις πάρει χρώμα, ρίχνουμε και τις πιπεριές. Όταν βγάλουν τα υγρά τους ρίχνουμε την πάπρικα (γλυκιά και καυτερή), τη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Κρατάμε την κατσαρόλα κλειστή και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 15' λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ρίγανη, ανοίγουμε την κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά.
 
Tip 
Τα τυλίγουμε στις πίτες σαν fajitas και συνοδεύουμε με ρύζι μακρύκοκκο, sour cream ή στραγγιστό γιαούρτι και γουακαμόλε είτε στο πλάι είτε και μέσα στην πίτα. 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές