Πανεύκολη σπιτική "Εurovision" pizza!

21 Μαΐου 2015
Ποιός λέει όχι σε μια pizza ειδικά όταν είναι σπιτική; Κανείς φυσικά. Ούτε μικρός, αλλ᾽ούτε μεγάλος. Οπόταν τώρα που θα μαζευτούν σπίτι σας φίλοι, συγγενείς και λοιποί fan της Eurovision για να παρακολουθήσετε το μεγάλο αυτό μουσικό γεγονός, εντυπωσιάστε τους φτιάχνοντας τη δική σας σπιτική πίτσα, αντί να παραγγείλετε... Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι, μιας και είναι πεντανόστιμη. 
 
Θα χρειαστείτε
 
Για τη ζύμη:
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού γάλα
1 και 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
1 φακελάκι μαγιά
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
χλιαρό νερό (μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη, περίπου ένα ποτήρι)
 
Για τη σάλτσα:
μισό φλ. τσαγιού πελτέ ντομάτας
4 κ.σ. κέτσαπ
50 ml νερό
ρίγανη
πιπέρι
 
Πάμε...
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γάλα, το λάδι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό. Στο ενδιάμεσο πρέπει να ζυμώσουμε λίγο τη ζύμη. Μόλις τη νιώσουμε μαλακή στο χέρι μας, σημαίνει ότι είναι έτοιμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει κανένα δεκάλεπτο και στη συνέχεια την ανοίγουμε στο πάχος και στο μήκος που θέλουμε.
Η σάλτσα δεν θέλει κάποια διαδικασία απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί! Απλώνουμε τη σάλτσα μας και προσθέτουμε από πάνω ό,τι τραβάει η όρεξή μας! Ψήνουμε στους 150 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις ροδίσει ελαφρά στο πάνω μέρος τη βγάζουμε και πριν την κόψουμε την αφήνουμε να κρυώσει για ένα δεκάλεπτο. 
 
Tip: Τα τυριά, τα αλλαντικά και τα λαχανικά που θα βάλουμε από πάνω τα επιλέγουμε εμείς ανάλογα με τις προτιμήσεις, τις ορέξεις ή... αναλόγως της χώρας που υποστηρίζουμε στο διαγωνισμό της Eurovision (π.χ. φέτα και ελιές για Ελλάδα, προσούτο και μοτσαρέλλα για Ιταλία κλπ). 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές