Πικάντικα, μεθυσμένα... φιλετάκια!

08 Μαΐου 2015
Λατρεύετε την μπύρα και τα πικάντικα φαγητά; Ε, τότε αυτά τα χοιρινά φιλετάκια με μπύρα και μουστάρδα θα σας ξετρελάνουν. Ένα πεντανόστιμο φαγητό, που οι γεύσεις δένουν τέλεια μεταξύ τους, ενώ η προκλητική μυρωδιά του θα σας κάνει να αρχίσετε το τσιμπολόγημα προτού έρθουν οι καλεσμένοι σας.
 
Θα χρειαστείτε...
800 γραμ. χοιρινά φιλετάκια
100 γραμ. μαργαρίνη
200 ml μπύρα ξανθιά
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ανάλογο αλάτι, πιπέρι
300 γραμ. μουστάρδα
 
Πάμε...
Τοποθετούμε σε ένα τηγάνι τα χοιρινά φιλετάκια και τα αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τα ζεσταίνουμε καλά. Κατόπιν, σοτάρουμε τα χοιρινά φιλετάκια και προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σβήνουμε με την μπύρα, αφήνουμε να τραβηχτούν λίγο τα υγρά και προσθέτουμε τη μουστάρδα.
Εντωμεταξύ, εάν η σάλτσα σφίξει, προσθέτουμε λίγη μπύρα ακόμη και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά. Όταν μαγειρευτούν, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
 
Tip: Συνοδεύουμε τα φιλετάκια μας είτε με αρακά, γλυκές πατάτες, είτε καλαμπόκι!
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές