Κάρυ κοτόπουλο

12 Μαρτίου 2015
Θέλετε να εντυπωσιάσετε φίλους και συγγενείς, αλλά και να μοσχοβολήσετε το σπίτι σας με αρώματα Ανατολής; Ιδανικότερος τρόπος δεν υπάρχει από το να φτιάξετε κοτόπουλο στην κατσαρόλα με κάρυ, γιαούρτι και πιπεριές. Ένα φαγητό εύκολο και πεντανόστιμο, που θα αρέσει και στον πιο μικρό σας καλεσμένο. 
 
Θα χρειαστείτε
2 στήθη κοτόπουλου (μεγάλα ή 3 μικρά) κομμένο σε λωρίδες
6 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
12 μανιτάρια χοντροκομμένα
500 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό 
2 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
κάσιους άψητα (όσα θέλετε)
2 μεγάλα ποτήρια χυμό πορτοκάλι
κάρυ (4 κουτ. σούπας)
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
 
 
Πάμε...
 

Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο και αφού ροδοκοκκινίσει το αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το κάρυ και έπειτα τις πιπεριές και τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε τα κάσιους και μετά επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και ακολούθως τα σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού.

Διαλύουμε το κόρν φλάουαρ με το γιαούρτι και το αφήνουμε στο πλάι μέχρι να ετοιμαστεί το υπόλοιπο φαγητό.

Προσθέτουμε το μίγμα με το γιαούρτι στη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί ώστε να δέσει η σάλτσα.

 
 

Tips:

1.   Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι στο οποίο έχουμε βάλει και κρεμμύδι καραμελωμένο.

2.   Μπορούμε να προσθέσουμε στην συνταγή ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού για να δώσουμε πιο έντονη γεύση.

3.   Για να γίνει πιο καυτερό προσθέτουμε πιπέρι καγιέν.

4.   Όταν προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού, παίρνουμε λίγο ζουμάκι πρώτα από την κατσαρόλα και το ενώνουμε σιγά σιγά, ώστε να μην σβολιάσει.

Προσοχή: Δεν το αφήνουμε να βράσει για πολύ ώρα.

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές