Θέλετε υγιή & λαμπερά μαλλιά; Τρώτε αυτές τις 10 τροφές

03 Απριλίου 2015
Λένε πως ό,τι τρώμε είμαστε. Στην περίπτωση των μαλλιών μας αν τα θέλουμε δυνατά, γεμάτα ζωή και υγεία, τότε θα πρέπει να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή, με ποικιλία και πλούσια σε πρωτεΐνες, η οποία να εστιάζει στα παρακάτω 10 τρόφιμα, που μπορείτε να βρείτε σε αφθονία στην υπεραγορά.
 
1. Σολομός: Πλούσιος σε πρωτεΐνες, βιταμίνη D και ωμέγα 3 λιπαρά, που βοηθάνε στην ανάπτυξη των μαλλιών. Εναλλακτικά δοκιμάστε σαρδέλες, τόνο και αβοκάντο.
 
2. Καρύδια: Το μόνο είδος ξηρού καρπού που περιέχει ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα! Επιπλέον, τα καρύδια είναι πλούσια σε βιοτίνη, μιας βιταμίνης που ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β και της οποίας η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση, βιταμίνη Ε που είναι γνωστή για την αντιγυραντική της δράση και χαλκό, ο οποίος βοηθά να διατηρείται το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας πλούσιο και λαμπερό. 
 
3. Πουλερικά: Τα πουλερικά αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, καθώς και ψευδαργύρου, σιδήρου και βιταμίνης Β.
 
4. Στρείδια: Πλούσια σε ψευδάργυρο, που βοηθά στη μείωση της τριχόπτωσης, και με καλά επίπεδα πρωτεΐνης η οποία βοηθά τα μαλλιά να είναι πιο πλούσια από ποτέ.   
 
5. Φακές: Πρωτεΐνη, σίδηρο και ψευδάργυρο περιλαμβάνουν τα τόσο μικρά, αλλά πολύτιμα όσπρια.   
 
6. Σπανάκι: Ο σίδηρος, η βήτα καροτίνη, το φολικό οξύ και η βιταμίνη C στο σπανάκι βοηθούν να διατηρούνται οι θύλακες των μαλλιών μας υγιείς.   
 
7. Αυγά: Καλή πηγή πρωτεϊνών, ψευδάργυρου, σελήνιου και σίδηρου, που χαρίζουν οξυγόνο στο τριχωτό, ώστε να μην πέφτουν τα μαλλιά.   
 
8. Γιαούρτι: Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνη Β5 και D, που βοηθούν στην ενδυνάμωση των μαλλιών.   
 
9. Βατόμουρα: Περιέχουν βιταμίνη C που βοηθάει στο να μην σπάνε οι τρίχες.    
 
10. Γλυκοπατάτες: Καλή πηγή του αντιοξειδωτικού β καροτίνη, η οποία βοηθά στην προστασία και παραγωγή των ελαίων που συντηρούν το κεφάλι.  Χωρίς αυτά; Μαλλιά με πιτυρίδα.

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές