Σούπα Λουβάνα!

28 Φεβρουαρίου 2015
Μια συνταγή λιτή όσο και νόστιμη, ταιριαστή στη νηστεία που «προστάζουν» αυτές οι μέρες.
 
Θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία λουβάνα
λάδι
αλάτι, πιπέρι
κύμινο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
χυμός λεμονιού (όσο θέλουμε)
για το σερβίρισμα:
μαύρες ελιές
χωριάτικο ψωμί (ή τσαπιάτα)
 
Πάμε…
Στο σουρωτήρι μας ξεπλένουμε καλά τη λουβάνα και τη βράζουμε σε μια κατσαρόλα, αφαιρώντας με ένα ξύλινο κουτάλι τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Μετά από περίπου 15 λεπτά βρασίματος, προσθέτουμε μια γερή δόση ελαιόλαδου (αναλόγως πόσο «λαδερό» θέλουμε το γευστικό αποτέλεσμα), τα καρυκεύματά μας αλλά και κύμινο που θα δώσει έναν ιδιαίτερο τόνο. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε (να κάψει) λάδι και προσθέτουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού μας (λευκό ή και κόκκινο) που έχουμε κόψει. Όταν καραμελώσουν πια (πάρουν ένα ευχάριστο χρυσαφένιο χρώμα) οι ροδέλες, τα κρεμμύδια μας είναι έτοιμα για να βουτήξουν στη σούπα! Πριν τα βουτήξουμε όμως, καλό είναι είτε με το σύρμα είτε με το ειδικό εξάρτημα (ή ακόμη και στο μπλένετερ) να κάνουμε βελουτέ τη σούπα μας ή αν τη θέλουμε πιο ρουστίκ, απλώς να την πολτοποιήσουμε σχετικά. Στο τέλος λοιπόν, προσθέτουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού, στύβουμε αρκετό λεμονάκι και συνοδεύουμε με μαύρες ελιές και χωριάτικο ψωμί ή τσιαπάτα. 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές